Felújítandó parasztház, akár Falusi CSOK igénylésével is

1923 Nyomtatás Ajánlás Facebook

Heves megye, Csány községben kínálok eladásra egy felújításra szoruló paraszt házat.
Csány a megye délnyugati részén, a Gyöngyösi-síkon, Hatvantól keleti irányban 10 km-re fekvő település.
A községen az Ágói-patak folyik keresztül, határában a Szarvágy folyása érdemel említést, mikroklímáját a Mátra szélárnyékoló hatása határozza meg.
Hazánkban a mai napig népszerűek a parasztházak. Sokan választják a nagyvárosi panel élet után, akik szeretnének vidékre költözni és igazán beolvadni a falusi életbe, de hétvégi háznak is népszerű, hiszen például a Mátra környékén rengeteg ilyen típusú ingatlant találhatunk.

A kínálatban lévő családi ház felújításra szorul, amely gyermekes családok részére akár Falusi CSOK igénybevételével is megvásárolható, illetve korszerűsíthető.
Régi idők romantikáját eleveníti fel a nyitott tornác, amely fogadja a betérő vendégeket. Tovább haladva a konyha és a tágas kamra látható. Majd a három szoba következik, amelyek a régi építkezésnek köszönhetően egymásból nyílnak.
A szobákban hajópadló, a többi helyiségekben cement lapok kerültek a felületek burkolására.
A falak falazata vályog, amely állandóan szabályozza a belső levegő páratartalmát. A falak az emberi bőrhöz hasonlóan lélegeznek, ezért a belső mikroklíma kellemes. Nyáron hűvös, télen meleg.
A ház melegét egyedi gázfűtés biztosítja, konvektor hőleadó segítségével. Illetve alternatív fűtés is alkalmazható a kiépített kéményeknek köszönhetően.
Az ingatlanba a gáz, illetve az elektromos áram került bevezetésre. A víz és csatorna rendszer az utcában teljesen ki lett építve, amelyre bármikor rá lehet csatlakozni.
A családi házhoz veteményezésre alkalmas földterület is tartozik, amely kiegészítést nyújthat a konyhakerti növények termesztéséhez.
Az ingatlan környezetében kiépített kövesutat, járdát találunk. Pár percre érjük el az óvodát, iskolát, postát, orvosi rendelőt, illetve a bevásárló üzleteket.

Az ingatlant ajánlom gyermekes családoknak, illetve hétvégi háznak is megfelelő lehet, mivel a Mátra hegység 15-20 km-re húzódik a községtől, ahol vadregényes erdőrengeteg, csodálatos panorámájú bércek, romantikus szurdokok, kitűnő hegyi levegő csábítja túrázásra az ide látogatókat.

Kedves érdeklődő!
Amennyiben az ingatlan felkeltette az érdeklődését, valamint bármilyen kérdése van, vagy szeretné az ingatlant megtekinteni, akkor hívjon bizalommal:
Trungel Edit
06/ 303731760


Mi is a falusi CSOK?
Ahogy a neve is mutatja, ez a Családok Otthonteremtési Kedvezményének (CSOK) egy speciális fajtája, ami a tanyák, valamint bizonyos kistelepüléseken lakások és házak vásárlásához, felújításához és korszerűsítéséhez nyújt VISSZA NEM TÉRÍTENDŐ támogatást.
Milyen célra igényelhető a falusi CSOK?
Külterületi lakás (tanya, birtokközpont) esetében bármilyen településen, VAGY preferált kistelepülésen lévő lakás esetében
vásárlásra ÉS EGYIDEJŰLEG bővítésre/korszerűsítésre, vagy mindkettőre;

Észrevétel a hirdetéssel kapcsolatban