Impozáns Árpád-műmalom Dunaszekcsőn eladó!

11746 Nyomtatás Ajánlás Facebook

Eladó egy impozáns, szebb napokat látott épület Baranya megye északi településén, Dunaszekcsőn. Az ikonikus épület közvetlenül az 56-os főút mellett található, könnyen megközelíthető.

Az Árpád Műmalom nevet viselő ingatlan a maga 4 szintjével a község legmagasabb építményei közé tartozik, magassága kb. 14 m, szintenkénti belső magassága pedig 3 m feletti. A 192 m2 alapterületű, kívülről jó állapotban lévő egykori malom figyelemfelkeltő, távolabbról is jól látható. A földszinttel együtt a malom épület összes, hasznos területe 768 m2-es. Tartozik hozzá még egy 46 m2-es kiszolgáló épület is.

A malmot az 1910-es években gabona tárolására építették. Falait vörös téglából, a belső masszív gerendázott szerkezetét fából építették. Rendkívül teherbíró falai 70-80 cm szélesek. A földszinten, a keleti oldalon egy 10 m2-es kisebb helyiség van, ami irodaként, vezető helyiségként szolgált a malom működése idején. A szintek között meredek fa lépcsőkön lehet közlekedni. A jelenlegi állapotok mellett ez fokozott óvatossággal ajánlott. A felsőbb szinteken, több helyen hiányos a padlózat / födém.

Az épületben a gabonatárolás és a munkák már hosszú évekkel ezelőtt befejeződtek, a ház, azóta várja új tulajdonosát. A hasznosítására több próbálkozás volt az évek folyamán, kisebb eredményekkel. Az eltelt idő, az időjárás munkája meglátszik az épületen, amely erősen felújítandó állapotú, leginkább a belső terek igényelnek nagymértékű felújítást.
A telek osztatlan közös tulajdonban áll a mögötte lévő lakóház ingatlannal.

A község Baranya megye északi részén található, nem messze Mohács városától. Az 56-os úton autóval, busszal, rövid idő (15-20 perc) alatt elérhető. Dunafalvára komp is közlekedik.

Időpont egyeztetésért kérem, keressen és személyesen is megnézheti az ingatlant. Várom hívását akár hétvégén is!

Szabó Zsolt Győző

Szabó Zsolt Győző

Ingatlanértékesítő
Mohács
+36 (20) 944 3719
Észrevétel a hirdetéssel kapcsolatban