Itt malmozhat kedvére!

6476 Nyomtatás Ajánlás Facebook

Tiszasziget a Tisza-Maros folyó közelében, a déli országhatár közelében Szegedtől 14 kilométerre lévő ősi település. A település Magyarország, Szerbia és Románia hármashatára közelében fekszik, kevesebb, mint 1 km-re van a magyar-szerb határátkelőtől. Itt található Magyarország legmélyebben fekvő pontja (75,8 m). A település a két nagy folyó a Tisza és Maros ártere között keletkezett, egy szigetszerű árvízmentes területen.

A Község északnyugati legmagasabb részén, a "Szélmalom - dombnak" területén helyezkedett el az ősi kultúra már részben elpusztított telepe. Innen kerültek be a bronzkori edények és a cserepek a szegedi Móra Ferenc Múzeumba. A területen döntően az i.e. III. században megtelepülő kelta népesség kisebb jelenlétével számol a kutatás, ahol Árpád-kori településmaradványok is találhatók voltak.
A terület régészeti lelőhely, viszont a malom nem áll helyi védelem alatt.
Az eladásra kínált birtok több helyrajzi számból áll.

Főbb részek:
- 4767 nm bekerített belterületi ingatlan malommal és egy jó állapotú lakóházzal, 400 nm-en fóliaváz.
- 1620 nm szántó,
- 8479 nm tó.

A Szélmalom-dombon található birtok 4767 négyzetméteren terül el, szilárd útburkolaton közelíthető meg. Itt található egy 1900-as években épült malom, amely felújítandó (paraméterei: kupolával együtt 13 m magas, belső átmérője 7 m, fal vastagsága lent 1 m, fent 0,8 m) és egy körülbelül 30 éves jó állapotú családi ház. A malomhoz felvezető kocsifeljáró északnyugati oldalán található egy 1620 m2-es területű szántó, külön helyrajzi számmal. A dombtól észak keletre pedig egy külön helyrajzi számon található 8769 m2-es, mocsár besorolású ingatlant, mely jelenleg tóként funkcionál. A tó mélysége átlagosan 1,5 m.

Igény esetén saját hitelügyintéző, ügyvéd és energetikus áll rendelkezésre.
Amennyiben további információra van szüksége vagy személyesen szeretné megtekinteni az ingatlant kérem hívjon.

Elérhetőségeim:
Nagyapáti Ágota
0630/374-4747
nagyapati.agota@ving.hu

Nagyapáti Ágota

Nagyapáti Ágota

Ingatlanértékesítő
Szeged
+36 (30) 374 4747
Észrevétel a hirdetéssel kapcsolatban